Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Υποψήφιος βουλευτής στο νομό Κέρκυρας ο χωριανός μας Σπύρος Σκιαδόπουλος (ιατρός).


Σε επίσημη ανακοίνωση της πρόθεσης να υποβάλλει υποψηφιότητα για να διεκδικήσει τη θέση βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, προχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης ο ιατρός και πρώην νομαρχιακός σύμβουλος, Σπύρος Σκιαδόπουλος.

Μάλιστα, στη δήλωσή του αναφέρει ότι αποδέχθηκε την πρόταση του κόμματος να είναι υποψήφιος βουλευτής, στις εκλογές τις οποίες μάλιστα προσδιορίζει για τις 19 Φεβρουαρίου, ημερομηνία της συμφωνίας συγκρότησης της κυβέρνησης Παπαδήμου.
Ο κ. Σκιαδόπουλος εξαπέλυσε επίθεση στην πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι οι πολίτες, όπως φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις, «νιώθουν την ανάγκη να τιμωρήσουν με την ψήφο τους και να απομονώσουν στο περιθώριο της Ιστορίας αυτούς που δεν τους σεβάστηκαν, αυτούς που τους πρόδοσαν και τους οδήγησαν στην ανέχεια και την ανεργία, στην εξαθλίωση, στη φτώχεια και στην πείνα», ενώ έκανε λόγο για δικαίωση των προβλέψεων του Αντώνη Σαμαρά του οποίου οι προειδοποιήσεις αγνοήθηκαν ακόμα και από ευρωπαίους ηγέτες, για να συμφωνήσουν τελικά μαζί του «πόσο ολέθρια ήταν τα προτεινόμενα μνημόνια, αυτά που στέγνωσαν την οικονομία μας και ταπείνωσαν ολόκληρο τον ελληνικό λαό».
Αναφερόμενος στην Κέρκυρα, υποστήριξε ότι ζει τη δικιά της Οδύσσεια με την ανεργία να φουντώνει, τις επιχειρήσεις να κλείνουν και τα νοικοκυριά να καταρρέουν: «Η Κέρκυρα στην απόλυτη εγκατάλειψή της, καθώς όλες οι κυβερνητικές επαγγελίες αθετήθηκαν».
Η δήλωση Σκιαδόπουλου
Αγαπητοί συμπολίτες
Οι εκλογές που έρχονται είναι οι πιο κρίσιμες για το μέλλον των παιδιών μας, είναι οι πιο καθοριστικές για το αύριο της κοινωνίας μας.
Κανένας δεν έχει αμφιβολίες ποιοι μας κυβερνούν τα δύο τελευταία χρόνια, πώς μας κυβέρνησαν και -αλλοίμονο- ποιοι θέλουν να μας ξανακυβερνήσουν.
Οι διαχειριστές της κυβερνητικής σοσιαλιστικής εξουσίας τα δύο τελευταία χρόνια έδειξαν το αληθινό τους πρόσωπο, έδειξαν πόσο αδέξια χειρίστηκαν την κρίση κι έρριξαν έναν ολόκληρο λαό πάνω στα βράχια.
Δεν φταίνε οι ψηφοφόροι, δεν φταίνε οι συμπολίτες μας που τους εμπιστεύθηκαν.
Χιλιάδες συνάνθρωποί μας έπεσαν θύματα μιας καλοστημένης προπαγάνδας και πίστεψαν ότι «λεφτά υπάρχουν»!
Με απλά λόγια εξαπατήθηκαν και οδηγήθηκαν, κατά γενική ομολογία, στο χείλος του γκρεμού, στην καταστροφή!
Τώρα, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, νιώθουν την ανάγκη να τιμωρήσουν με την ψήφο τους και να απομονώσουν στο περιθώριο της Ιστορίας αυτούς που δεν τους σεβάστηκαν, αυτούς που τους πρόδωσαν και τους οδήγησαν στην ανέχεια και την ανεργία, στην εξαθλίωση, στη φτώχεια και στην πείνα!
Όλες οι προβλέψεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, του Αντώνη Σαμαρά, δυστυχώς δικαιώθηκαν.
Οι προειδοποιήσεις του αγνοήθηκαν ακόμα και από ευρωπαίους ηγέτες, για να συμφωνήσουν τελικά μαζί του πόσο ολέθρια ήταν τα προτεινόμενα μνημόνια, αυτά που στέγνωσαν την οικονομία μας και ταπείνωσαν ολόκληρο τον ελληνικό λαό.
Στο προσκλητήριό του οφείλουμε όλοι μας να στρατευθούμε, όλοι όσοι έχουμε πράγματι υψηλό το αίσθημα της ευθύνης για την κοινωνία μας, για τους συμπολίτες μας, για την Κέρκυρα.
Επειδή πραγματικά αγωνιούμε για το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου, επειδή εδώ μαζί με εμάς κατοικούν και τα όνειρά μας, επειδή εδώ βρίσκονται όλα όσα αγαπάμε, επειδή η Κέρκυρα είναι η επιλογή της ζωής μας, για όλα αυτά δέχτηκα να είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές της 19ης Φεβρουαρίου με την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό της Κέρκυρας.
Φίλες και φίλοι
Είμαστε η γενιά που ενσαρκώνει το νέο, η γενιά που υπόσχεται χωρίς αποκλεισμούς τη συνένωση όλων των δυνάμεων της κοινωνίας μας.
Έχουμε την ευθύνη -εμείς οι νεώτεροι- να γίνουμε πρωτοπόροι για το καινούργιο και αρνητές για το παλιό.
Θέλουμε να αγωνιστούμε για ό,τι το καλύτερο, για ό,τι το σύγχρονο που να αγκαλιάζει τους νέους που έρχονται και να αφήσουμε πίσω όλους όσους με πράξεις ή παραλείψεις μας έφτασαν μέχρι εδώ.
Θέλουμε να μας δοθεί η ευκαιρία να δοκιμαστούμε και σαν αυριανοί νέοι Βουλευτές να αποδείξουμε στην πράξη αυτά που επαγγελλόμαστε.
Θέλουμε σεβασμό στους άξιους, θέλουμε σεβασμό στις αξίες, θέλουμε να τερματίσουμε οριστικά τις επιλογές των «ημετέρων».
Καλούμε όσους νιώθουν ταπεινωμένοι για τις μέχρι τώρα επιλογές τους, καλούμε όλους τους έντιμους και γνήσιους ψηφοφόρους που εξαπατήθηκαν, καλούμε τους σκεπτόμενους και βαθιά προβληματισμένους να έλθουν κοντά μας, να αλλάξουμε, να γυρίσουμε σελίδα και να πάμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπροστά.
Θα είμαστε θεματοφύλακες, θα είμαστε εγγυητές ενός άλλου ήθους, ενός άλλου ύφους.
Ζούμε τη λαιμητόμο της αδιέξοδης φοροεισπρακτικής πολιτικής.
Τα αλλεπάλληλα, όλα αποτυχημένα, μνημόνια, η παρατεταμένη ύφεση, η κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους, οι αψυχολόγητες περικοπές μισθών και συντάξεων, η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα οδήγησαν ενάμιση εκατομμύριο συμπολίτες μας κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Η Κέρκυρα, με τη σειρά της, ζει τη δικιά της Οδύσσεια. Η ανεργία φουντώνει, οι επιχειρήσεις κλείνουν, τα χρέη μεγαλώνουν, τα νοικοκυριά καταρρέουν.
Η Κέρκυρα στην απόλυτη εγκατάλειψή της, καθώς όλες οι κυβερνητικές επαγγελίες αθετήθηκαν.

Αγαπητοί μου
Η μικρή πατρίδα μας δίνει τη μάχη της επιβίωσης. Δοκιμάζεται η ίδια η εθνική μας αντοχή.
Όμως ο Ελληνισμός δεν υπήρξε ποτέ όγκος! Η υπεροχή του στην Ιστορία ήταν πάντα ποιοτική, ηθική και πνευματική. Δεν έζησε ποτέ σαν ύλη, αλλά πάντοτε σαν πνεύμα.
Η πατρίδα μας άντεξε σε όλες τις εποχές της Ιστορίας της, δεν λύγισε σε πολυάριθμους εχθρούς, γιατί πίστευε σε ιδέες, σε αξίες, σε αρχές.
Καλώ τους συμπολίτες μας να παραμείνουν συντονισμένοι με την Ιστορία τους!
Σε αυτούς τους -πράγματι- δύσκολους καιρούς, να παραμείνουμε ψύχραιμοι!
Έχουμε και ιδέες και στόχους για να αντιμετωπίσουμε την κρίση της εποχής μας, την κρίση της κοινωνίας μας, αρκεί να βάζουμε τους στόχους μπροστά και τον πήχυ ψηλά για να δικαιώσουμε όσους μας εμπιστεύονται.
Σας ευχαριστώ πολύ!
Σπύρος Σκιαδόπουλος

Εμείς με την σειρά μας να του ευχηθούμε καλή επιτυχία και εις ανώτερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου