Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Κεραυνός Βουγιάτου...1961 και 1965!


Πολλά χρόνια πίσω θα σας ταξιδέψουμε σήμερα με τη βοήθεια των φωτογραφιών από το προσωπικό αρχείο του εκπαιδευτικού Γιώργου Μηχανού.



Για την ακρίβεια θα ξεκινήσουμε το ταξίδι μας από το 1961.







 Η φωτογραφία απεικονίζει τον Κεραυνό Βουγιάτου τη χρονιά εκείνη.



Η ομάδα βρίσκεται και φωτογραφίζεται στο γήπεδο του κάμπου στο Γαϊτάνι, χωρίς δοκάρια αλλά με δύο πέτρες για όρια της εστίας.



Όρθιοι από αριστερά : Τουρίκης Σπύρος, Βόσσος Διονύσιος - Πανάκης (Π) , Βόσσος Γεώργιος (Π), Ρέτσης Σπύρος - Κούλιας (Π), Παράσχης Σωτήρης (Π), Βόσσος Διονύσιος, Μηχανός Δημήτριος, Παράσχης Νικόλαος, Σκιαδόπουλος Γιάννης (Π), Παπαδάτος Διονύσιος - Καρατζάς (Π), Χριστόφορος Διονύσιος - Λιβάνης (Π), Παπαδάτος Τιμόθεος



Καθιστοί από αριστερά: Βόσσος Γεώργιος, Μηχανός Αιμίλιος, Μαρίνος Νικόλαος - Ματσάγκος (Π), Μαρίνος Χαράλαμπος,  Μηχανός Γεώργιος (Π), Τουρίκης Αναστάσιος, Σκιαδόπουλος Δημήτριος (Π), Γούργουρας Διονύσιος (Π), Τουρίκης Ελευθέριος (Π), Τουρίκης Φραγκίσκος (Π), Κυπριώτης Γιάννης




 Συνεχίζουμε με μια φωτογραφία του 1965 που απεικονίζει τον ιστορικό Κεραυνό Βουγιάτου στο γήπεδο του Ρομιρίου.



Η εξέλιξη είναι εμφανής, αφού οι ομάδες έχουν αρχίσει να αποκτούν ομοιόμορφες εμφανίσεις, ενώ το γήπεδο του Ρομιρίου είχε κανονικά ξύλινα δοκάρια.



Εκείνα τα χρόνια παραδοσιακά καλές ομάδες των χωριών ήταν το Ρομίρι, το Βουγιάτο, η Λιθακιά και το Γαίτάνι.



"Ομηρικές" μάχες γινόταν μεταξύ των ομάδων με το πάθος, τη δύναμη και το μάτωμα της φανέλας να είναι χαρακτηριστικά στοιχεία κάθε αγώνα, αλλά και τα πειράγματα μετά το ματς να βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη.



Όρθιοι από αριστερά:  Κουτουλογένης, Χριστόφορος Σπυρίδων, Σκιαδόπουλος Ιωάννης, Ρέτσης Σπυρίδων, Γούργουρας Διονύσιος, Παράσχης Σωτήρης, Μαλούχος



Καθιστοί από αριστερά: Τουρίκης Ελευθέριος, Μηχανός Γεώργιος, Χριστόφορος Διονύσιος, Χριστόφορος Δημήτριος, Τουρίκης Αναστάσιος





Και κλείνουμε με μια ακόμη φωτογραφία από το προσωπικό αρχείου του κ. Μηχανού, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ για την παραχώρηση στο ioniansports.gr.



Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι του 1965 και απεικονίζει τους Γιώργο Μηχανό, Σκιαδόπουλο Ιωάννη καθιστούς. Από πάνω είναι ο Χριστόφορος Διονύσιος.

απο http://ioniansports.gr/news/retro/6596--1961-1965

1 σχόλιο:

  1. Αυτο το οποιο με λυπει,ειναι οτι καποιοι απο τις φωτογραφιες δεν ειναι πια στην ζωη και εφυγαν απο κοντα μας,νεοι και αδικα!
    Ελπιζω να μου δωθει η ευκαιρια να κανω μια μινι αφιερωση σε αυτους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή