Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

2 Ζακυνθινά πλοία αξιολογήθηκαν ανάμεσα σε μεγάλες εταιρίες!

   Το ελληνικό οχηματαγωγό «Οlympic Champion» της ΑΝΕΚ, που εκτελεί το δρομολόγιο Πάτρα-Αγκόνα, ήρθε πρώτο μεταξύ 30 ευρωπαϊκών οχηματαγωγών πλοίων που ελέγχθηκαν και πληρούν υψηλά στάνταρτς ασφαλείας, σε έρευνα η οποία διεξήχθη στη φετινή έκθεση της Γερμανικής Λέσχης Αυτοκινήτου ADAC, επισημαίνεται στην ιστοσελίδας της Ντόιτσε Βέλε. Το βαθμό «πολύ καλό» πήρε ένα ακόμη ελληνικό πλοίο, το «Διονύσιος Σολωμός» της  «Zante Ferries», που εκτελεί το δρομολόγιο Κυλλήνη-Ζάκυνθος.



Διονύσιος Σολωμός

  Τη βαθμολογία «καλό» πήραν πέντε πλοία: το «Κriti I» της ΑΝΕΚ, το «Eprtanisos» της «Strintzis Ferries» στο δρομολόγιο Πόρος-Κεφαλονιά, το «Ionian King» της «Agoudimos Lines» στο δρομολόγιο Πάτρα-Μπάρι Ιταλίας, το «Mytilene» των «Νel Lines» στο δρομολόγιο Πειραιάς-Χίος, και το «Lissos» της ΑΝΕΚ στο δρομολόγιο Χανιά-Πειραιάς.
   Με τη βαθμολογία «ικανοποιητικά» κρίθηκαν άλλα τέσσερα ελληνικά οχηματαγωγά: Το «Kefalonia» της «Strintzis Ferries», το «Penelope» της «Αgoudimos Lines», το «Express Santorini» της «Ηellenic Seaways» και το «Ζάκυνθος I» της Anez Lines. Στην περσινή έκθεση της ADAC πολύ ψηλά στη βαθμολογία είχε βρεθεί το «Superfast VIII». Αντίθετα, τη χειρότερη βαθμολόγηση στη συνολική κατάταξη είχε το «Penelope Α» της «Agoudimos Lines».

Ζάκυνθος 1


   Φέτος, το μόνο από τα 30 οχηματαγωγά που «κόπηκε» είναι το ιταλικό «Sansovino», που εκτελεί το δρομολόγιο μεταξύ Μιλάτσο Σικελίας και Νάπολης και για το οποίο η έκθεση διαπιστώνει κακή κατάσταση του σκάφους και μη εκπαιδευμένο πλήρωμα που προκαλεί ανασφάλεια στους επιβάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου